OTOK ZVUKOVA 3 dana
Otvaranje glasa kroz pokret

14. – 16. lipnja 2019. u Zagrebu

Naziv Otok zvukova odražava svaki naš pojedinačni glas i njegovu individualnu ljepotu – upravo je to ideja i smjer naših seminara i radionica – pobuditi u svakom polazniku/ci individualno njegov/njen otok zvukova, njegov/njen osjećaj slobode i doživljaja svoga glasa u svoj ljepoti i punini te omogućiti doživljaj susreta svojega glasa s drugim, i njihovog stapanja u veću cjelinu. 

Voditeljice: Renata Pokupić, jedna od najeminentnijih hrvatskih pjevačica bogate međunarodne karijere i sve poznatija vokalna pedagoginja. Sanja Novko, jogini i shiatsu terapeutkinja s dugogodišnjim iskustvom. Anugita Maja Žarković, glazbenica i edukatorica, koja je utemeljila Otok zvukova, radi na metodama mentalnog treninga i pripremama izvođača za nastup.
Više o timu saznajte klikom
OVDJE

Sluh i pokret imaju iste nervne veze u mozgu. (Duke University).

Trodnevni proces otvaranja glasa kroz pokret

Otok zvukova je proces dubokog opuštanja, gledanja u sebe, igre glasom i tijelom, pokreta i povezivanja sa svojim bićem, dušom, kroz otvaranje glasa.

Ponekad smo sputani vlastitim mislima i slikom koju o sebi imamo, mislimo da nismo dovoljno dobri i bojimo se pogriješiti pa se ustručavamo izraziti glasom. Proces Otok zvukova nam pomaže susresti se s time što nas ometa, uroniti u unutarnji prostor i potaknuti RADOST koja nas povezuje s našim istinskim bićem i unosi lakoću u svakodnevni život jer oslobađa životnu energiju.
Glas koji  potičemo je onaj iz kojeg se čuje naša priroda, biće, duša. 

Glas, to smo mi sami

Glas nastaje u tijelu, a emocije kroz živčani sustav utječu na naše tijelo. Spajanjem vježbi tijela i glasa, dajemo glasu mogućnost da se nesputano razvije u tijelu i zazvuči u punom sjaju.

Glas je duša izražena vibracijama. Svi poznajemo i osjećaj knedle u grlu i iskusili smo da se on najčešće javlja zbog straha, osjećaja žalosti ili nesigurnosti. U takvim situacijama nismo slobodni izraziti se glasom ili se možda općenito teško izražavamo. No, kada smo radosni, naš živčani sustav je opušteniji i izražavamo se slobodno jer radost je moguća samo u slobodi.

Vježbama koje stapaju glas i pokret naučit ćete kako se otvoriti i slobodno izraziti.

Voditeljice: sinergija iskustava i znanja

U sigurnoj atmosferi podrške i slobode, pjevamo, radimo vježbe glasa kroz pokret, i meditiramo kako bismo potakli opuštanje i otvaranje: Sanja vas kroz niz posebno osmišljenih tjelesnih vježbi povezanih s pravilnim disanjem priprema za otvaranje glasa,
Renata i Anugita vježbama glasa uz pokret, pjevanjem i drugim vježbama potiču u vama proces oslobađanja i otvaranja glasa.

Želja voditeljica je stvoriti atmosferu podrške i slobode za svakog polaznika/polaznicu. Crpeći iz vlastitih iskustava, znanja i područja, razvile su jedinstveni pristup.

Otok zvukova je slavlje Vašega glasa! Prethodno iskustvo pjevanja, glazbe, meditacije i joge nije uvjet za sudjelovanje.

14.-16. lipnja 2019. u Zagrebu

Radionica će se održavati u prostorijama Makronova
Ilica 11 na 1. katu

Raspored:
Petak 14.06.od 18 do 20 sati
Subota 15.06.od 10 do 20 sati
Nedjelja 16.06.od 09 do 18 sati

Uvjet za sudjelovanje je mogućnost prisustvovanja sva tri dana.

Rok za prijave: 01.06.2019.
Cijena radionice: 1500 kn 
Posebna ponuda: 1000 Kn za uplate do 15. svibnja 2019.

posebna ponuda

30% niža cijena 

za uplate do 15. svibnja 2019.